dimecres, 20 de gener del 2010

Circular de l'ajuntament

L'Ajuntament de La Roca del Vallès ha fet aquesta circular informativa. Us ho fem arribar perquè en tingueu coneixement i per demostrar que estem tenint tot el suport per part del nostre ajuntament, fet que és d'agrair.
Aquesta nota també està penjada al web de l'ajuntament.


Aclariments de l’Ajuntament de la Roca del Vallès en relació a l’ús dels equipaments esportius públics municipals

El municipi de la Roca del Vallès disposa de dos pavellons municipals: el pavelló vell situat al carrer Església i el pavelló nou situat al carrer Hermenegild Carrera. El primer no és de titularitat municipal, però existeix un conveni de cessió entre la propietat i l’Ajuntament fins l’any 2014. El segon s’ha construït en la modalitat de concessió d’obra, i només fa dos anys que es fa servir. L’Ajuntament paga amb diners públics la totalitat de les despeses d’aquests dos pavellons.

En l’actualitat, els dos pavellons estan ocupats, pràcticament al cent per cent, per una única entitat: el B.M. La Roca. Si en algun moment s’ha necessitat, per alguna activitat puntual, qualsevol dels pavellons, fora del que és estrictament la pràctica de l’handbol, s’ha consultat prèviament amb el B.M La Roca per intentar no interferir en horaris de partits ni entraments del club. Quan això no ha estat possible, sempre s’han trobat solucions consensuades. La relació entre club i Ajuntament, i entre el club i la resta de clubs del municipi sempre ha estat correcta i cordial.

Amb motiu de la inauguració del nou pavelló, ara fa dos anys, l’Ajuntament i el B.M. La Roca van signar un conveni per l’ús dels dos pavellons. Tothom era conscient, el B.M. també, que el nou pavelló podia propiciar la creació de noves entitats esportives aprofitant la tirada del nou equipament. A petició, doncs de l’entitat, l’Ajuntament va formalitzar un conveni en el què es reservava un número d’hores per altres entitats que poguessin aparèixer.

En menys de dos anys, s’ha constituït la primera d’aquestes noves entitats. Es tracta del Club de Bàsquet La Roca (C.B. La Roca), que va iniciar el seu funcionament el mes de setembre de 2009. Parlem d’una iniciativa que surt de la societat civil, l’Ajuntament no ha participat en la creació de la nova entitat, però una vegada ha estat creada li ha donat tot el suport possible, com s’ha fet sempre amb totes les entitats. Inicialment i sense saber quina seria la resposta a la nova oferta esportiva, el mateix club de bàsquet va decidir plantejar els entrenaments a l’estil d’una activitat extraescolar. Així doncs, es va posar en contacte amb les Ampes del CEIP Pilar Mestres i del CEIP La Torreta i van arribar a un acord per poder entrenar als patis de les escoles, sempre amb el consentiment de les direccions dels centres.

En l’actualitat el C.B. La Roca té escola esportiva que entrena dos dies a la setmana al pati del CEIP Pilar Mestres i dos dies més a la pista de l’escola de la Torreta. En total 4 sessions a la setmana, en pista de minibàsquet, amb uns 65 nens i nenes.

El C.B. La Roca va demanar a l’Ajuntament poder entrenar en un pavelló a començaments de l’hivern d’aquesta temporada. La resposta de l’Ajuntament va ser negativa. Els horaris i calendaris del B.M. La Roca ja estaven confeccionats i s’havien de respectar. A més, al tractar-se del primer any del club es volía estar segurs de la seva continuïtat. En assemblea, els pares del bàsquet ho van entendre i la petició es va posposar per la temporada vinent 2010-2011. En l’actualitat els nens continuen entrenant a la intempèrie i quan plou no poden entrenar.

El B.M. La Roca és coneixedor de la petició d’ús de pavelló des de pràcticament el primer moment. En diferents converses, s’ha parlat amb els directius sobre aquest tema, però lògicament no s’ha pogut concretar la demanda perquè encara el C.B. La Roca no ha presentat a l’Ajuntament el projecte esportiu del club per la temporada vinent.

Com a resposta a aquest nou escenari, encara sense definir ni dimensionar, el B.M. La Roca ha iniciat una campanya informativa entre els seus socis i jugadors i ha fet arribar informació a diferents mitjans de comunicació.

En tot cas, des de l’Ajuntament sempre s’ha buscat la defensa de l’interès general de tots i cadascun dels esportistes del nostre municipi, independentment de l’esport que practiquin, i de no perjudicar a ningú i menys a tota una institució com el B.M. La Roca. Es tracta d’encaixar horaris en els quadrants i això és el que hauríem de fer.

Entenem que s’ha d’imposar el sentit comú, la bona convivència i el diàleg, i que entre tots, estem obligats a trobar una solució a aquesta situació.

Ajuntament de la Roca del Vallès

La Roca del Vallès, a 19 de Gener de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada